ATRACTII SI OBIECTIVE TURISTICE MALDIVE

Maldive este inzestrat cu o frumusete incredibila si este o splendoare a naturii. Cu aproximativ 1200 de insule si 26 de atolii, aceasta tara insulara este un punct de atractie excelent pentru turistii de pe intreg globul, pentru insulele sale exotice, marea albastra incantatoare, plajele cu nisip stralucitor, recifurile magnifice si o varietate de sporturi nautice. Fiind o tara insulara dominata de sporturi nautice, turismul aici este strict raportat la conditiile meteo uscate si conditiile splendide pentru vacanta.

Presarata cu vile luxoase care plutesc agale pe apa si palmieri nesfarsiti care se balanseaza ritmic in bataia vantului, aceasta imbinare perfecta de albastru, alb si verde este un adevarat paradis pe Pamant!

Top cele mai frumoase atractii si obiective turistice din Maldive:

  1. Muzeul National al Maldivelor din Male

O vizita la Muzeul National al Maldivelor din Male nu este doar o sansa de a gasi putina racoare in aceasta tara exotica, ci este si o introducere detaliata in trecutul nobil al tarii. Este o cladire impresionanta construita exclusiv pentru a afisa si onora artefactele din istoria Maldivelor. Exponatele sunt dispuse pe 2 etaje cu spatiu suficient intre ele pentru a le studia in detaliu. Incep cu Maldivele Antic, perioada pre-islamica, reprezentata de sculpturi din piatra de coral si caschete din secolele I-IV apoi perioada medievala din 1150 pana in 1799 iar perioada islamica timpurie pana tarziu, include placile de cupru „Loamaafaanu’’ . Articole mai recente ilustreaza perioada contemporana din 1800 pana in prezent. Exista si o jacheta cu maneca lunga purtata de sultan peste hainele sale atunci cand practica trasul cu pusca.

  • Rezervatia Biosferei Atolului Baa

La nord de Male, aceasta rezervatie cuprinde 75 de insule, dintre care 13 sunt locuite si 10 dintre acestea sunt statiuni de vacanta. Adancimea apei variaza considerabil si include lagune cu adancimi cuprinse intre 30 – 80 de metri, deschizandu-se in Oceanul Indian, in timp ce canalele care circula prin atol au pana la 250-300 metri adancime. Lagunele inglobeaza o varietate de recifi, inclusiv micro-atoli. Principalele tipuri de habitat gasite in rezervatie sunt recifele de corali, insulele, zonele cu iarba de mare si mangrovele.

  • Piata de peste din Male

Piata de peste din Male este epicentrul comercial al celei mai importante industrii din tara: pescuitul. Situata de-a lungul portului din partea de nord a insulei, chiar la vest de Piata Republicii si la doar doua blocuri distanta de piata locala, piata de peste vibranta si plina de viata este sufletul lui Male, centrul activitatilor comerciale, si este intotdeauna supraaglomerata de oameni. Una dintre principalele atractii ale pietei este sa urmaresti pescarii din intreaga tara cum navigheze chiar pana la marginea pietei si descarca capturile zilnice, de obicei dupa-amiaza. Incarcate cu o duzina sau mai mult de barbati, barcile raman pe mare pana la o luna pentru a pescuii diverse specii de pesti.

  • Reciful Banana

Este una dintre cele mai populare atractii din Maldive. Acesta este cel mai popular loc de scufundari, castigandu-si faima internationala. Numele sau provine de la forma pe care o are reciful vazut de sus, sub forma unei banane uriase. Aceasta zona este incarcata cu recifi de corali, pesteri si stanci frumoase. In plus, reciful Banana este si casa unor diverse specii de pesti exotici, cum ar fi pestele maldivian, pestele veverita si pestele soldat. Reciful este situat in partea de nord a Atolului Male si este cunoscut ca fiind cel mai cautat loc de scufundari din Maldive. Exista o serie de tipuri de pesti de diferite culori si forme gata sa fie admirate de catre turistii curiosi.

  • Plaja artificiala din Atolul Male de Nord

Plaja artificiala este cea mai buna destinatie, de fiecare data cand faceti o calatorie in Maldive, asa ca nu uitati sa o vizitati, este cea mai populara destinatie pentru turisti. Este si un loc extrem de popular printre rezidenti. Este situata in capitala Male. Plaja artificiala cu nisip alb ofera mai multe surse de divertisment pentru turisti. Sporturile nautice atrag multimea de turisti si localnici, dornici sa se distreze si sa se aventureze in apele oceanului. Plaja este perfecta pentru a va bucura de inot sau o plimbare lunga pe nisipul fin cu partenerul.

  • Lankan Manta Point

Aceasta este o zona de scufundari, de care turistii se pot bucura, admirand un numar mare de diavoli de mare cum sunt hraniti. Fie ca sunteti un scafandru cu experienta sau un incepator, va veti bucura cu siguranta de aceasta experienta de scufundare unica si interesanta pe care o ofera Lankana Manta Point.

Vezi mai multe atractii mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.