Baile Felix

Baile Felix este o statiune balneoclimaterica situata la o distanta de 4  Km de municipiul Oradea, pe drumul national ORADEA – DEVA. DN 76 sau E 79. Dezvoltarea statiuni a fost influentata de izvoarele cu apa termala naturala, temperatura apei ajungand la 48-50 de grade celsius. Primele izvoare termale au fost folosite pentru vindecarea anumitor boli reumatice inca din anii 1400.

Călugărul Felix Helcher de la mănăstirea Klosterbruck a ajutat la recunoasterea lor pe intreg mapamondul. Intre anii 1711-1721 aici s-au construit diverse asezamante special concepute pentru tratament cu numele de „Baia lui Felix”.

Dupa anul 1900 aceasta statiune a fost recunoscuta in intreaga tara pentru efectele terapeutice benefice ale apelor termale. In statiunea Baile Felix sunt 2 stranduri cu apa termala naturala bine cunoscute in Romania si chiar si in strainatate, “Strandul de Vara” cu o capacitate mare de locuri si cu un sector renumit cu 3 tipuri de topogane si strandul “Apollo”, un strand mai mic ca si suprafata dar care este deschis pe tot cursul anului si pe o perioada destul de mare in cursul zilei. Pe langa aceste stranduri mai sunt piscine tot cu apa termala naturala ale hotelurilor din statiune, spre exemplu :  Hotel Muresul, Hotel Muncelul, Hotel Padis,  Hotel Termal,  Hotel Crisana si din anul 2007 s-a deschis si piscina de la Hotel International. In statiunea Baile Felix veti gasi pensiuni moderne, construite recent, cu patroni ospitalieri specific acestei zone.

Aceste pensiuni sunt situate atat in centru statiunii cat si in zone laterale, iar dvs. trebuie doar sa alegeti in functie de dorinte. Nufarul alb poate fi vazut in statiunea balneoclimaterica Baile Felix fiind unul din frumusetile zonei. Pe langa nuferi, care au fost adusi din Baile 1 Mai, in lacurile artificiale termale din Baile Felix se gasesc cateva specii de Lotusi.  Aceste specii de lotusi au fost aclimatizati, fiind adusi din India si Pakistan – Nelurnuncifera, Africa – Nymphea zanzibarena, Asia si Africa – Aeibornia crasepis.In lacurile artificiale din statiune, pe langa plantele prezentate mai sus se gasesc si numeroase specii de pesti avand marimi si culori diferite.In partea lateral vestica a statiunii Baile Felix, pe toata lungimea, veti gasi o padure frumoasa, unde se pot face plimbari in aer curat. Multumita acestei paduri, in statiunea Baile Felix veti gasi tot timpul un aer curat si bogat in oxigen. Prin urmare putem spune ca statiunea Baile Felix este un paradis al relaxarii. Putem spune ca Baile Felix este cea mai mare statiune balneoclimaterica ce functioneaza permanent din Romania.

Localizarea pe harta:

Vezi cele mai bune oferte de cazare:

infoturism.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *