Cheile Rasnoavei

Cheile Rasnoavei este unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania. Pentru pasionatii de alpinism, pescuit sportiv, drumetiile in padure sau relaxarea la padure la un gratar aici este locul ideal.

Locul acesta este binecuvantat si de mama natura pentru ca vanturile ocolesc acest colt de rai, iar daca ne gandim ca vara nu o sa fie prea confortabil pentru a incerca toate aceste activitati ei bine o sa va inselati deoarece soarele torid al verii nu isi face simtita prezenta din cauza stancilor si a padurilor dese.

Accesul in aceasta zona se poate face foarte usor cu masina pe drumul DN 73A Predeal-Brasov, iar daca doriti sa ajungeti din Rasnov, veti parcurge drumul foarte repede deoarece distanta dintre cele doua este de doar 8 km. Totusi daca doriti si faceti un popas fie el si de weekend din Bucuresti veti parcurge 145km( nu este o distanta foarte mare) pana la destinatie.

Nici impatimitii de drumetii nu sunt mai prejos. Poti parcurge un traseu relaxant incepand de la Cabana Trei Brazi din Predeal(traseul pana la Cheile Rasnoavei fiind marca cu un triunghi albastru si un triunghi galben, asta pana la halta Timisul de Sus iar de acolo veti alege traseul marcat cu un triunghi rosu pana la destinatie).

Daca sunteti pasionati de bungee jumping ati ales locul perfect. Cheile Rasnoavei au fost unul dintre locurile “pionier” pentru aceasta activitate. Sunt doua locuri unde puteti practica acest sport extreme, unul fiind pentru incepatori/intermediary iar celalalt putin mai dificil pentru cei profesionisti. Primul loc se afla pe un pod suspendat deasupra vaii cheilor avand o inaltime de 42 metri iar al doilea se afla la o inaltime (te ia cu fiori pe sira spinarii doar urcandu-l) de 137.5 metri. Al doilea loc este printre cele mai inalte locuri special amenajate fiind al doilea loc ca inaltime din intreaga Europa dupa unul asemanator in Elvetia si primul loc din Europa de Est ca inaltime.

Intradevar bungee jumpingul nu este pentru toata lumea asa ca puteti opta pentru ceva mai putin infiorator dar ce ofera un nivel de adrenalina asemanator si anume rapelul. Coborarea in rapel pe stanci nu este altceva decat o coborare in viteza pe un perete special amenanjat al unei stanci. Pentru aceasta activitate va veti folosii de echipamentul de alpinism.

O alta alternative ar putea fi si coborarea pe tiroliana. Traseul amenanjat aici este foarte usor dar totodata este cel mai lung din tara avand o lungime de 137 metri dar parcurgerea lui va fi foarte rapida adica aproximativ 15 secunde.

Nu putem uita nici de oamenii pasionati de “biciclete”. In cheile Rasnoavei veti gasii un traseu cu un grad de dificultate relative usoara.

Oamenii pasionati de escalada deja au auzit de faimoasele Pietre ale lui Solomon. Aceste pietre au o originie calcaroasa si din aceasta cauza au foarte multe fisuri si surplombe perfecte pentru escalada. Acest sport se poate practica pe timpul primaverii, verii dar sip e timpul toamnei tarzii.

Frumuseatea naturii din Cheile Rasnoavei trebuie traita macar odata in viata.

Vezi cele mai bune oferte de cazare:

infoturism.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *