“Evanghelia” Costinestiului

Bine cunoscuta statiune Costinesti,numita si statiunea tineretului isi primeste ini fiecare vara oaspetii cu bratele deschise sub razele coplesitoare ale soarelui si pe ritm de petrecere la fiecare beach bar situat pe plaja. Vorbind despre Costinesti indubitabil ne gandim la plaja,mare si soare, insa ceea ce multi au vazut si putini putini i-au cunoscut istoricul este Epava ,numele ei adevarat fiind Evanghelia esutata in anul 1968 a fost o nava cargo sub pavilion grecesc, care acum face parte din tezaurul Cosinestiului.

Aceasta nava a avut mai multe denumiri dealungul timpului. Ea initial a fost lansat la apa pe data de 28 mai 192 in Irlanda de Nord. Pe timpul celui de al doilea razboi mondial nava a fost cargou american pentru transport, iar abia apoi a fost transformata in nava comerciala. Dupa cum aminteam mai sus, Evanghelia nu a fost primul ei nume, ci Empire Strength pana in 1946 apoi si-a luat numele de Saxon Star pana in 1961. Din 1961 pana in 1965 ea a avut numele de Redbrook iar abia apoi numele de Evanghelia pana in zilele noastre.

Nava a esuat pe un petec de nisip in genere singurul din acea zona,malul si fundul marii precum este si demonstrat sunt predominant pietroase. Dupa ore in sir de salvare toti membrii navei sunt adusi la tarm insa in ciuda celor intamplate a fost efectuata o inspectie din care a rezultat ca intr-una din magaziile navei era si un motor de mici dimensiuni care dupa cum era ambalat si precizat trebuia sa ajunga in portul Contanta ,ulterior aflandu-se ca nu se astepta marfa in Constanta.

Nava Evanghelia impreuna cu obeliscul de pe plaja au devenit simbolul statiunii Costinesti si unul dintre punctele de atractie ale zone.
Multe teorii au fost dezbatute precum si aceea ca esuarea a fost premeditata de greci pentru a primi o anumita indemnizatie in urma unei asigurari insa zvonurile nu au fost adeverite.Evanghelia poate fi vazuta de pe plaja din Costinesti insa cine stie pentru cat timp,aceasta deteorizandu-se remarcabil pe zi ce trece ,cum consolidarea acesteia costa extrem de mult putem sa ne gandim ca peste cativa ani buni nu vom mai vedea Evanghelia la tarmul Marii Negre.

Vezi cele mai bune oferte de cazare:

infoturism.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *