Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului este un lac de origine carstica si face parte din Parcul National Cheile NereiBeusnita
Acesta este situat in muntii Aninei, pe valea raului Beu, unde se intalneste cu raul Beusnita, la o altitudine de 310 metri. Aici se adapostesc multe rate salbatice
si pasari migratoare deoarece lacul nu ingheata nici iarna la temperaturi foarte scazute.

Lacul are o suprafata de 284 mp si o adancime de 3.6 m. Ochiul Beiului are provenienta carstica si are forma de cuva. Datorita izvorului care il alimenteaza, acest lac nu ingheata iarna. De altfel, iarna, datorita temperaturii apei, poposesc pasari migratoare precum starci cenusii si rate salbatice.

Lacul Ochiul Beiului este poziţionat aproape de cele 3 cascade ale râului Beuşniţa, rezervaţia naturală cu aceleaşi nume, împrejurimile sălbatice ca şi ruinele cetăţii medievale Ilidia din apropiere, constituie unul din cele mai frumoase puncte turistice din Banat. Pe raza satului Sasca Română după vărsarea Beiului în Nera se termină frumoasele Chei ale Nerei – rezervaţie naturală, unde trecerea călătorului se face prin tunele săpate în stânca abruptă a malului drept.

Lacul Ochiul Beiului este fermecat si datorita faptului ca localnicii inca alimenteaza povestea ielelor. Ei povestesc ca aici se aduna ielele in noaptea de Sanziene, se imbaiaza si danseaza pana in zori de zi.

O legenda spune ca aceste tinuturi au fost stapanite de un pasa hain.Acesta avea un fiu de o rara frumusete. Se zice ca avea ochii albastri si expresivi incat daca te uitai in ei, pur si simplu te pierdeai. Tanarul obisnuia sa mearga la
vanatoare in tinutul acesta stapanit de tatal sau. Intr-o zi tanarul a zarit o fata de valah. Aceasta era atat de frumoasa incat tanarul s-a indragostit pe loc de ea.
Cand tatal sau a aflat a ordonat ca fata sa fie ucisa. Cand tanarul a aflat asta a plans la capataiul fetei dar degeaba. el a decis sa isi ia viata si asa s-a format lacul
de un albastru asemeni ochilor sai.

Daca doriti sa va aventurati pe traseul ce porneste de la Steierdorf si terminandu-se la Lacul Ochiul Beiului trecand pe la Sasca Romana veti avea nevoie de aproximativ 4 ore dar tot acest efort fiind rasplatit de piesajele ce iti pot taia rasuflarea.

Vezi cele mai bune oferte de cazare:

infoturism.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *