MAREA BRITANIE

De multe ori denumita Marea Britanie, Anglia a fost una dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa. Apelul tarii are multe de-a face cu diversitatea peisajului si a bogatului patrimoniu cultural, acesta din urma cuprinzand totul, de la frumoasele tinuturi si castele pastrate la multe galerii de arta si muzee de clasa mondiala. Una dintre cele mai mari placeri ale unei vacante in Regatul Unit este, totusi, usurinta explorarii acestei tari fascinante.

Londra este una dintre capitalele istorice ce abunda in obiective turistice. Iata topul acestora:

  1. Big Ben

Big Ben este unul dintre cele mai importante obiective turistice in Londra,devenind aproape o emblema a capitalei britanice. Cadranele ceasului au o suprafata de peste doi metri patrati, iar minutarul are peste 4 metri.

Ceasul si fetele sale au fost proiectate de Augustus Pugin. Fetele sunt fixate intr-un cadru de fier cu diametrul de 7 m, care sustine 312 bucati de sticla de opal. Unele din bucatile de sticla pot fi inlaturate pentru inspectarea bratelor. Cadrul fiecarei fete este aurit. La baza fiecarei fete este gravata inscriptia in latina: ‘’ DOMINE SALVAM FAC REGINAM NOSTRAM VICTORIAM PRIMAM ” care se traduce: ‘’Doamne, apara pe a noastra regina Victoria Intaia’’.

  • Buckingham Palace

Palatul Buckingham (Buckingham Palace) este resedinta oficiala din Londra a suveranului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si a fost deschis pentru prima pentru publicul larg in anul 1993. Cladirea impunatoare este una dintre cele mai interesante din Londra, iar faptul ca aici se desfasoaa cele mai importante evenimente regale creaza curiozitate in randul vizitatorilor de pretutindeni.La inceput, palatul a fost denumit Casa Buckingham, constructia fiind ridicata pentru Ducele de Buckingham pe un teren ce fusese proprietate private cu cel putin 150 de ani inainte. Buckingham devine in cele din urma palatul regal oficial al monarhiei britanice, incepand cu anul 1837. Structura palatului este schimbata incepand cu secolul al XIX-lea si tot atunci se construieste pe aripa de est celebrul balcon de unde membrii familiei regale saluta multimea.

Palatul Buckingham masoara 120 de metri in lungime, ocupand o suprafata totala de peste 77 000 de metri patrati. Principalele camera ale palatului sunt orientate in partea de vest, interioarele fiind de-a dreptul uimitoare. Peretii au fost pictati cu maiestrie, iar cea mai mare a mobilierului este adusa din China, in urma unei comenzi speciale pentru palat.Astfel, Palatul Buckingham este un simbol al monarhiei britanice, dar si una dintre cele mai bune galerii de arta din intreaga lume. Palatul gazduieste de asemeni birourile Casei Regale si este locul de munca a unui personal specializat alcatuit din 450 de oameni.

  • Muzeul Madame Tussauds

Turistii ce aleg sa viziteze acest obiectiv turistic trebuie sa fie pregatiti sa dea frau liber emotiilor si sa fie pregatiti sa intre in lumea vedetelor si a personajelor celebre. Faima si grandoarea pot fi simtite pe viu in sectiunea Blush, frica in Camera Groazei si momente de distractie maxima pot fi traite in Planetarium. Desi la o prima vedere figurinele par a fi destul de simple, pentru a ajunge la forma care le face cunoscute trebuie sa treaca printr-un proces extrem de complicat, care implica 250 de masuratori si fotografii, sute de kg de ceara si o investitie de 45.000 de dolari pentru fiecare personaj.Investitia nu este insa doar una initiala, continuand pe toata perioada vietii figurinelor, prin spalarea parului fiecarui personaj in parte, machiaj sau retusurile aplicate acestuia. Un lucru foarte interesant despre figurine este faptul ca sunt cu 2% mai mari decat personajele reale. Acesta este procentul care se pierde, de regula, in timp.

  • British Museum

British Museum este unul dintre cele mai vechi si mai importante muzee din lume, detinand statuete ale faraonilor, zeitati ale Egiptului Antic, mumii, pisici mumificate (considerate zeitati), mumii ale preotilor egipteni, mumii ale nobililor, printilor si printeselor. Astazi, British Museum gazduieste nu mai putin de opt milioane de obiecte de arta si are 94 de expozitii permanente si temporare. Un departament educational ofera o gama larga de servicii culturale pentru adulti dar si pentru copii. Exista si alte departamente specializate pe monede si medalii, Egiptul Antic si Sudan, Africa, Oceania si Americile, Antichitati Grecesti si Romane, Asia, Preistorie si altele. Cu o colectie atat de bogata este putin probabil sa va puteti bucura de toate exponatele de la British Museum. De accea va prezentam mai jos cateva dintre cele mai importante piese si opere de arta ce pot fi vazute in timpul vizitei la British Museum: Piatra din Rosetta, Marmura de la Partenon, Mumiile egiptene, Stindardul Urului, Artefacte de la Mausoleul din Halicarnassus etc.

  • Westminster Abbey

Westminster este biserica cea mai cunoscuta din Londra. Constructia sa a inceput in secolul XI. Este mormantul majoritatii regilor si reginelor engleze, dar si a mai multor oameni celebri. „Coltul poetilor” aduce onoruri scriitorilor Regatului Unit. Aproape toate incoronarile monarhilor englezi au avut loc in aceasta abatie. Adevaratul nume al catedralei este „Biserica colegiala a Sfantului Petru”.

6. Tower Brigde

Acum mai bine de 100 de ani, in epoca Victoriana a fost construit acest pod care a devenit unul dintre cele mai importante si cunoscute obiective turistice din Londra. Pasajele pietonale au fost facute pentru a permite oamenilor sa traverseze Tamisa, in timp ce podul poate fi ridicat pentru a permite vapoarelor mari sa treaca.

Culoarea originala a podului a fost un maro ciocolatiu, dar in anul 1977 podul a fost vopsit in rosu, alb si albastru in onoarea Reginei Elisabeta a II-a, ca si recunostinta pentru cei 25 de ani de cand se afla la conducerea tarii. Tower Bridge s-a nascut practic dintr-o nevoie, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea comertul s-a dezvoltat foarte mult, fapt care a dus la construirea unui nou pod. Anul 1876 este momentul in care un comitet special se reuneste, analizeaza problema si astfel se decide construirea celui ce avea sa fie Tower Bridge. In total, peste 50 de echipe de arhitecti priceputi si-au trimis schitele, dar cea a lui Horace Jones, arhitect al orasului a fost acceptata in anul 1884.Tower Bridge are o lungime totala de 244 de metri si este astazi o trecere importanta peste Tamisa. Peste 40 000 de oameni trec zilnic pe Tower Bridge in masini, cu bicicleta sau pe jos. Privelistea pe care o ofera este uimitoare, podul fiind locul unde turistii adora sa se fotografieze. Intre anii 2008-1012 Tower Bridge a trecut printr-un proces amplu de modernizare, constructia fiind astazi mai infloritoare ca niciodata.

Vezi mai multe atractii mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.