Obiective turistice langa aeroporturile din Romania

Atunci cand vrem sa calatorim in mai multe orase, mai multe tari, cand vizitam putin din cateva tari sau orase, este de preferat sa gasim cazare langa aeroport.

Aeroportul Arad

Pentru cei care aterizeaza la aeroportul din Arad, trebuie sa aiba in vedere faptul ca exista cateva obiective turistice foarte importante care nu trebuiesc ratate. Chiar daca Aradul este un oras tranzitoriu, el mai are numele si de “Mica Viena”. Acest nume i-a fost oferit orasului pentru ca se gasesc foarte multe cladiri sublime, ce au diferite arhitecturi, iar orasul este ordonat.

Pentru a face cunostinta cu arhitectura neoclasica, gotica si corintica viziteaza Palatul Cultural. Acesta contine foarte multe colectii legate de stiintele naturii, despre Revolutia Romana si istoria orasului.

 Cetatea Aradului este o fortareata construita in jurul raului Mures. Interiorul cetatii se poate vizita doar cand au loc Zilele Aradului.

Teatrul Clasic “Ioan Slavici” este o alta cladire impresionanta din Arad si au loc piese de teatru in fiecare saptamana.

Muzeul Cofetariei contine foarte multe masinarii, cantare, forme de ciocolata, bomboane, turta dulce, ustensile pentru prepararea prajiturilor.

 Cladirea Palatului Administrativ este construit in forma de “U”. Are un turn de 54 de metri cu un orologiu elvetian, iar in fata sa se vor observa diferite elemente istorice ce se gasesc acolo inca de la revolutia din 1989. Se poate vizita si interiorul cladirii dupa ce institutiile isi vor incheia programul. Instituiile administrative de aici sunt Primaria, Prefectura si Consiliul Judetean.

Palatele Cenad, Neumann si Szantay se afla langa Palatul Primariei si trebuie sa le vizitezi. Au o arhitectura foarte speciala, au stiluri diferite si ele inca au spatii locuibile.

Daca vei petrece foarte putin timp in Arad, vrei sa fii aproape de aeroport, dar vrei sa ai parte de privelisti minunate, la diferite cazari vei putea privi raul Mures si lacul Ghioroc.

Aeroportul Cluj

Clujul este un oras foarte frumos aflat in inima Transilvaniei. Daca vei ateriza la aeroportul din Cluj va trebui sa vizitezi cateva obiective turistice foarte importante.

Chiar daca alegi sa te cazezi langa aeroport, inca vei putea vizita cateva dintre obiectivele Clujului sau vei putea sa te plimbi prin mall sau prin parcuri.

Piata Unirii este una dintre cele mai importante atractii turistice. Aici te vei putea plimba si vei putea admira arhitectura cladirilor. Langa Piata Unirii se afla Palatul Banffy, iar in interiorul acestuia se afla Muzeul de Arta, dar si un hotel construit inca din 1894.

Gradina Botanica din Cluj este una dintre cele mai renumite din Romania. Vei putea vedea peste 10.000 de categorii de plante medicinale, ornamentale si multe altele. Pentru a te relaxa complet, vei putea sa te asezi pe iarba si sa te deconectezi de stresul cotidian. Optional, vei mai putea vizita si Muzeul Gradinii Botanice, unde vei putea vedea peste 660.000 de plante uscate.

Cetatuia este o fortificatie asezata pe un deal si se poate considera chiar si a fi un mini parc. De aici vei putea vedea o panorama a orasului.

Bastionul Croitorilor este un turn foarte bine pastrat din Romania. El a mai fost reconditionat si adaposeste Centrul de Cultura Urbana, are o cafenea si expozitii.

Pentru cei pasionati de istorie si de etnografia poporului, trebuie sa vizitezi Muzeul Etnografic din Transilvania. Langa acest muzeu vei mai putea vizita si parcul Romulus Vuia si aici vei vedea case batranesti si multe alte lucruri care te vor trimite in trecut.

Teatrul National este primul teatru orasenesc din Cluj si este construit in stilul baroc-rococo. Capacitatea sa este de 1000 de locuri. Daca vizitezi teatrul, vei putea vizita si Opera Romana, pentru ca se afla in aceasi cladire cu Teatrul.

Aeroportul Constanta

Daca vei face un popas la aeroportul din Constanta, chiar daca te vei caza chiar langa aeroport, inca vei avea parte de priveliste naturala, adica priveliste la mare si vei putea vizita in continuare principalele atractii din Constanta.

Constanta are propria plaja de 6 km, deci vei putea sa mergi si acolo pentru a te relaxa si a te bucura de Marea Neagra.

Principala atractie turistica din Constanta este Cazinoul. Este construit in stilul Art Nouveau si a fost utilizat pentru diferite activitati precum teatru, dans, expozitii, restaurant, jocuri de noroc, cinema si altele. Acesta se afla chiar la malul marii si de aici vei putea sa admiri marea. Din pacate, pana acum putin timp, cazinoul nu se afla intr-o stare prea buna, iar inauntru au mai ramas cateva urme ale luxului din secolul trecut.

Farul Genovez are 8 metri inaltime si avea rolul de a ghida navigatorii. Este aproape de Cazinoul de pe faleza. Acesta a functionat pana in anul 1913, iar acum este un principal obiectiv turisitic al Constantei.

Pentru ca in Constanta au trait foarte multe etnii, se gasesc foarte multe lacasuri de cult. Marea Moschee Carol I se afla in Piata Ovidiu si era construita pentru turci. Este realizata din beton armat, astfel ca are o arhitectura foarte interesanta. Pentru a putea privi Piata Ovidiu de la inaltime, poti sa urci cele 140 de scari din interior, iar de acolo vei putea sa admiri privelistea incantatoare.

Daca esti pasionat de navigatie, de marina, de orice este legat de apa, nu ezita sa vizitezi Muzeul Marinei. Aici vei putea vedea care au fost inceputurile navigatiei militare romanesti. Aceasta cladire se afla langa port.

Pe malul marii se mai gaseste si Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, iar aici vei putea vedea acvariul, planetariul, observatorul astronomic, delfinariul.

Aeroportul Iasi

Iasul este un alt oras impresionant din Romania ce adaposteste foarte multe obiective turistice pe care vei dori sa le vizitezi.

Se gasesc si aici cazari in apropierea aeroportului din Iasi, iar daca vei petrece putin timp in Iasi, te vei bucura de peisaje naturale, astfel ca vei avea priveliseste la lacul Ciric. Cu toate acestea, se gasesc cateva atractii turistice langa aeroport pe care nu ar trebui sa le ratezi.

Daca vei petrece mai mult timp in acest oras, poate ca vei avea mai mult timp sa vizitezi si sa te bucuri de atractiile sale.

Una dintre cele mai cunoscute piete din Iasi este Piata Unirii. Este atat de importanta pentru ca aici s-a oficiat unirea Tarii Romanesti. In centrul pietei se afla statuia lui Alexandru Ioan Cuza, care este un alt simbol important al unirii.

Muzeul Unirii i-a servit drept palat lui Alexandru Ioan Cuza si pentru o perioada mai scurta de timp a fost resedinta regala a lui Ferdinand. Acum, muzeul cuprinde foarte multe colectii de documente si alte obiecte care i-au apartinut lui Cuza.

Cubul Verde este un exemplar foarte popular al artei publice, el este infipt pe diagonala in pamant. Pentru prima oara s-a dorit ca acest cub sa fie in centrul pietei. Cubul se afla langa un parc unde te vei putea plimba si relaxa.

Daca esti un pasionat de teatru, nu trebuie sa ratezi unul dintre cele mai frumoase teatre din Romania. Teatrul National Vasile Alecsandri are un stil ecletic francez si are o capacitate de 1000 de locuri. A fost prima cladire care a primit electricitate din Iasi.

Palatul Culturii este o cladire foarte impresionanta, foarte mare, avand un stil neogotic. Atat interiorul, cat si exteriorul sau sunt decorate cu foarte multe ornamente. Are un ceas in turn, iar acesta din ora in ora canta Hora Unirii. Cladirea gazduieste inca 4 muzee, dar Sala Voievozilor si plimbarea in jurul palatului sunt gratuite.

Aeroportul Oradea

Daca vei ateriza la aeroportul din Oradea, daca te vei caza in apropierea aeroportului, cred ca vei fi mai mult decat bucuros sa afli ca te vei putea bucura de mai multe peisaje laolalta. Vei putea admira atat Cetatea Oradei care se afla pe munte, Crisul Repede, Centrul orasului si vei putea face o plimbare si pana la Baile Felix. In apropierea aeroportului se afla si parcul acvatic Aquapark Nypfea.

Piata Unirii a devenit un centru cultural si istoric al orasului si se va putea observa opera mai multor maestrii, atat arhitecti, pictori, dar si constructori. Aici se vor gasi mai multe stiluri arhitecturale, printre care clasicist, baroc, eclectic, istorizant, secesionist si modernist. Intr-o singura piata vei putea vedea mai multe bisericii, Biserica cu Luna, Biserica Sfantul Ladislau, Biserica Sfantul Nicolae. In aceasta piata se va mai putea vizita si Palatul Vulturului Negru.

Unul dintre cele mai impresionante  complexuri din Europa este Complexul Baroc si se va gasi chiar aici, in Iasi. Acesta este construit din 3 monumente, Palatul Baroc, Bazilica Romano- Catolica, Sirul Canonicilor.

Cetatea Medievala din Oradea reprezinta emblema orasului. Aceasta este alcatuita din 12 corpuri si 5 bastioane, iar acestea au nume diferite. Aceasta cladire are foarte multe tuneluri subterane, fiind un aspect care a facut ca ea sa reziste atat de mult.

Un alt simbol al orasului este Dealul Ciuperca. Aici vei putea sta pe o bancuta, exista zone de relaxare, un amfiteatru in aer liber, 5 zone de belvedere.

Stilul Art Nouveau nu lipseste nici din acest oras, astfel ca vei putea vizita Muzeul Art Nouveau- Casa Darvas- La Rcohe. Acesta cuprinde elemente decorative foarte deosebite ale secolului XX.

Pentru a vedea tot orasul, poti sa urci in turnul Primariei unde te vei bucura de privelisti de neuitat. Trebuie sa ai in vedere ca va trebui sa urci destul de multe scari, deci va trebui sa fii pregatit pentru putin sport.

Aeroportul Sibiu

Sibiul este un oras impresionant din Romania, iar daca vei ateriza la aeroportul din Sibiu si iti doresti cazare langa aeroport, nu trebuie sa iti faci griji pentru ca exista multe cazari in apropiere, iar ele sunt pozitionate in asa fel incat exista sanse mari sa ai vedere la raul Cibin. Alte atractii in apropierea aeroportului sunt Piata Mica, Podul Minciunilor, Piata Mare, Turnul Sfatului, Muzeul de Istorie a Farmaciei si altele.

Piata Mare este centrul istoric al Sibiului si aici vei putea vedea case cu stiluri diferite, multe monumente istorice.

Muzeul Brukenthal a apartinut guvernatoului austriac al Transilvaniei. Acesta are 2 curti interioare si pe fatada este sculptat simbolul familiei Brukenthal. Acesta este cel mai vechi muzeu din Romania. Daca vrei sa vezi care este cea mai mare colectie de arta din Transilvania, aici o vei gasi.

Piata Mica este legata de cea Mare printr-un pasaj, iar Podul Minciunilor este punctul de legatura spre Piata Huet. Piata Mica are mai putine monumente istorice decat cea Mare.

Turnul Sfatului face legatura intre Piata Mica si cea Mare. Acesta a fost utilizat atat pentru inchisoare, cat si pentru magazine, foisor, muzeu. Se poate vizita si acum, doar ca se poate vedea doar mecanismul ceasului.

Podul Minciunilor este un principal simbol al orasului. Este primul pod suspendat construit din fonta din Romania. Legenda care sta la baza podului este aceea ca daca cineva va spune vreo minciuna pe pod va risca sa cada. Acest pod are foarte multe ornamente.

In Piata Huet vei observa un sistem de fortificatii care a fost construit foarte bine, astfel incat a putut sa reziste pana in ziua de astazi.

Daca vei petrece o perioada mai lunga in Sibiu, trebuie neaparat sa urci pe Transfagarasan. Este cea mai impresionanta sosea din lume, are serpentine foarte periculoase. Aici vei mai putea vizita si cascada Balea, Muntii Fagaras, lacul si barajul Vidraru.

Aeroportul Timisoara

Daca vrei sa vizitezi un oras vechi, dar frumos, poti sa alegi Timisoara. Aproape de aeroportul Timisoara se afla raul Bega. Alte atractii din preajma aeroportului sunt Palatul Baroc, Parcul Rozelor, Castelul Huniade. Daca vrei sa faci cumparaturi, Iulius Mall Timisoara se afla aproape de tine.

Piata Unirii este cea mai veche piata din Timisoara, iar cladirile sunt construite in stil baroc. Casele canonicilor sunt unele dintre cele mai importante cladiri din aceasta piata, fiind monumente istorice. Aici se ma gasesc cateva case foarte importante, printre care Casa cu Lei, Palatul Episcopiei Ortodoxe si alte case dedicate ortodicsilor.

Alta piata renumita a orasului este Piata Victoriei. In jurul acestei piete se afla diferite atractii turistice si cladiri importante, precum Teatrul National, cinematografe, galerii de arta si multe altele.

Piata Libertatii poarta acest nume datorita evenimentelor care au avut loc aici. Aici se afla o cladire construita in stil baroc si este asezata pe partea liniilor de tramvai, astfel ca este foarte usor de vazut si admirat. Cladirea poarta numele de Primaria Veche. In aceasta piata se afla Statuia Sfantului Nepomuk.

Castelul Huniade este cea mai veche cladire din Timisoara. Cu toate acestea a fost renovat de cateva ori pentru ca a fost distrus. Acest castel adaposteste sectii de istorie, de stiinte ale naturii care merita vizitate.

Bastionul Maria Theresia este cetatea in jurul careia a fost construit acest oras. In prezent mai este disponibila doar o parte din ziduri unde se afla diferite spatii comerciale.

Muzeul Satului Banatean contine foarte multe elemente traditionale, care compun intr-o oarecare masura satul vechi. Este un obiectiv turistic foarte important al acestui oras.

Parcul Rozelor este un loc ce merita a fi vizitat, in mod special pe timp de vara. Aici se vor putea vedea diferite soiuri de trandafiri, o varietate foarte bogata de trandafiri.

Aeroportul Otopeni

Cele mai multe zboruri au loc la aeroportul Otopeni, Henri Coada din Bucuresti. In jurul aeroportului vei reusi sa gasesti cazare si prin intermediul diferitelor mijloace de transport vei reusi sa vizitezi si atractiile turistice care se afla prin jurul Bucurestiului. Vei putea sa vizitezi Muzeul Satului Dimitrie Gusti, Vila lui Ceausescu, Arcul de Triumf, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Gradina Cismigiu si altele care se afla la marginea Bucurestiului.

Otopeni se afla langa Bucuresti, spre iesire catre Ploiesti si este un oras satelit al Bucurestiului. DN1 este soseaua care strabate orasul si care leaga Bucurestiul de Ploiesti.

Cu toate acestea, orasul Otopeni nu are atat de multe atractii turistice pe care sa le vizitezi, are mai multe centre de relaxare si de distractii. Poti sa mergi la parcul de aventuri EdenLand. Aici vei putea parcurge diferite trasee prin padure, traseele fiind in copaci. Este o oportunitate excelenta de a te relaxa si distra in acelasi timp.

Lotus Spa este un centru de relaxare, ce prinde foarte bine dupa o zi petrecuta la EdenLand. Aici te vei putea relaxa prin masaje faciale, acupunctura si altele.

Pentru ca in Bucuresti nu sunt chiar atat de multe spatii verzi, iar unde sunt spatii verzi sunt si acelea aglomerate, in Otopeni poti sa mergi la Parcul Central Otopeni unde sa te plimbi, sa te relaxezi, pentru ca este un parc linistit. Aici vei regasi cateva statui ale unor autori romani foarte cunoscuti.

La Otopeni se mai afla un stadion unde joaca echipele din ligile mai mici, unde este mai putin populat decat stadioanele din Bucuresti care sunt supraaglomerate. Asta nu se aplica s in cazul pandemiei cand meciurile nu s-au desfasurat cu spectatori.

Otopeni este un oras mult mai linistit decat Bucurestiul, iar daca vei ateriza pe aeroportul din Otopeni, nu ezita sa te relaxezi la centrele pe care orasul le are.

Asadar, daca vei ateriza pe aceste aeroporturi din Romania, tine cont de obiectivele turistice care se afla langa aeroport pentru a le vizita. Fie ca vei petrece o perioada mai lunga de timp, fie ca vei sta o zi sau doua, lasa orasele Romaniei sa te surprinda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *