Padurea Baciu si turismul paranormal

In frumoasa noastra Romanie avem o pădure, undeva la marginea orasului Cluj care a fost inclusă pe lista celor mai bantuite destinatii turistice din lume. Revista americană Travel and Leisure descrie padurea Hoia Baciu ca fiind un loc interesant, în care se produc fenomene ciudate considerate de unii paranormale. Agentii de turism din Cluj cred că locul ar putea atrage multi turisi străini dacă ar fi cat de cat amenajat.

Padurea Baciu are foarte multe legende. Se spune că aceasta are în centru o poiană de formă circulară care este de fapt un portal şi cei care trec pe acolo nu se mai întorc niciodată. Unii clujeni susţin chiar că au văzut forme ciudate sau chiar OZN-uri. Padurea cu siguranta uimeste cu forma sa: copaci prinsi in imbratisari stranii, urmele ciudate de pe pamant si arbori, nalucile de diferite forme si culori sau vantul care suiera printre pomi si se concretizeaza in voci al caror mesaj ramane insa indescifrabil, toate acestea fac din Padurea Baciu, aflata la vest de municipiul Cluj-Napoca, unul dintre cele mai bizare locuri din Romania.

Cei care au traversat pur si simplu padurea Baciu sau care au organizat expeditii spun ca au incercat senzatii si sentimente ciudate cum ar fi: greata, frisoane, varsaturi, migrene, anxietate, dureri ale organelor interne unii dintre acestia au iesit de acolo cu zgarieturi pe care nu si le puteau explica sau au experimentat senzatii de arsura pe piele .Daca mai pui la socoteala si sferele de lumina care apar de nicaieri, sunetele ciudate si infricosatoare si chiar chicotelile care se aud uneori printre copaci, avem un tablou terifiant al unui loc aflat parca intre doua lumi.

Biologul Alexandru Sift a fost printre primii care s-au încumetat să cerceteze Pădurea Baciu. Între 1950 şi 1960 ,acesta a facut numeroase expeditti acolo in urma careia a facut un dosar amplu despre fenomenele identificate. Acest dosar conţinea fotografii în care puteau fi văzute siluete printre copaci, umbre pe care cu ochiul liber nu le percepuse, dar care după developarea filmelor l-au lăsat mut de uimire. Arhiva alcatuita de omul de stiintă a disparut însa misterios la câteva zile de la decesul sau, în 1993. Ulterior, s-a descoperit că fusese furata de câţiva indivizi care au dus-o la maculatură. S-au salvat doar câteva dintre fotografii, care au fost incluse apoi în cartea “Fenomenele de la Pădurea Hoia-Baciu” (1995), scrisă de preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie, Adrian Pătruţ.

Reale sau nu, poveştile ar putea dezvolta foarte mult turismul din zona ,in special cel paranormal!

„Având în vedere că alţi operatori turistici îşi promovează orice obiectiv la o scală mai mare, părerea mea e că am putea să promovăm şi să includem padurea Hoia într-un circuit turistic. Turiştii străini cred că ar fi cei mai interesaţi, însă avem o problemă, nu este suficient de amenajată”, a declarat Gina Costinaş, director de agenţie pentru Romania TV.

Reprezentanţii primariei sustin ca au vrut sa investească în zonă însă au pierdut un contract pe fonduri europene, din cauza unui litigiu. Primăria a primit în posesie pădurea în 2010. Angajaţii au făcut chiar şi un proiect european pentru a amenaja pădurea într-o destinatie turistica, doar că între timp se judecă cu Consiliul Judeţean.

“Proiectul a fost compromis din cauza unui litigiu care s-a născut între municipalitate şi Consiliul Judeţean Cluj care invocă că este pus în posesie pe aceeaşi suprafaţă de teren de către Direcţia Silvică. Din nefericire acest proces a blocat accesul la finanţare şi acum suntem încă în instanţă”, a declarat Oana Buzatu, primăria Cluj.

Revista americana Travel and Leisure, în care a fost menţionata padurea Hoia Baciu, este citita lunar de aproape cinci milioane de cititori. Intre padurile bantuite de spirite sau unde se petrec fenomene paranormale apar menţionate în revista şi Wychwood Forest din Anglia şi Pădurea Neagră din Germania. Deci inca odata Romania are un loc extraordinar de oferit lumii intregi da din pacate lipsa de organizare sau poate incompetenta celor ce gestioneaza impiedica acest lucru momentan.

In continuare am gasit un documentar interesant pe youtube pentru dumneavoastra:

Vezi cele mai bune oferte de cazare:

infoturism.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *