Plaja de la Vadu – O oaza de liniste

Obisnuim des sa mergem cu cortul in diverse locuri, iar acum ne planuim sa mergem la vara cu cortul pe tot litoralul, iar prima destinatie sa fie plaja de la Vadu.

Nicio amenajare turistica, vanzator ambulant sau vas de agrement nu perturba peisajul salbatic al unei plaje inguste si lungi de peste 15 km care insoteste pana la un punct una dintre zonele strict protejate ale Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grindul Chituc. Cu o suprafata de 2300 de hectare unde se succed cordoane, dune si lacuri, zona adaposteste sute de specii de pasari salbatice, fiind un loc de cuibarit pentru pasarile migratoare.

Problema constă în faptul că Plaja Vadu face parte din Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării. Pentru ca este o zona protejata si pentru ca trebuie sa platim taxe, oprirea la Poşta Română este obligatorie pentru achitarea taxei de  10 lei de maşină/zi, 5 lei de persoană/zi. Este o zona inca protejata, o zona care sper sa ramana in conservare, o zona in care an de an sa nu se construiasca viloace si cabane de prost gust si fara sens, sa nu ai parte de santiere in lucru si de oameni  care aproape de fiecare data strica ceea ce natura a facut.

Autostrada soarelui de la Bucuresti pana la constanta apoi de la Navodari catre Corbu iar dup ace treci sat incepe zona Vadu. O zona de offroad, o zona pustie si fara asfalt pe strada, o zona in care iti trebuie o masina destul de buna pentru astfel de locuri. Nu te poti Aventura acolo cu o masina care are garda joasa.

Nu te speria daca vei merge minute in sir pe un drum de beton aflat intr-o stare aproximativa, care serpuieste aiurea printr-un peisaj de plaja acoperita cu ierburi. Ca sa iti dau un reper, o vei lua fix pe langa ramasitele unui combinat, de care din fericire apoi te vei indeparta tot mai mult. Deodata te vei pomeni in fata marii, de un albastru incredibil pentru Marea Neagra. Si in fata unei plaje late ca cea din Mamaia, dar pur si simplu lipsite de oameni.

Pentru amatorii de nudism, aveti tot spatiul din lume sa va desfasurati! Mai greu in weekend. Asta nu inseamna ca toata plaja e de nudisti. Dimpotriva, sunt destui oameni care vin cu copiii. Manelele nu se aud, asadar e super liniste sit e poti relaxa asa cum ti-ai dorit cand ai planuit sa vizitezi aceste locuri. Apa este curata, chiar si in plin sezon. Nisipul este foarte bun, nu e atat de lipicios ca cel din statiuni. Spatiul este imens. Se ajunge relativ usor cu orice fel de masina. Nu sunt prea multe scoici. In schimb poti descoperi cu usurinta niste exemplare superbe. Sunt multe locuri in care marea este despartita de cateva oaze de apa printr-un petic de pamant, locuri pustii pe care le poti descoperi in plimbarile nocturne  si chiar un lac in care impatimitii pescari isi pot savura berea dand la peste. Desi nu este un efort sa ajungeti in acest loc minunat va garantez ca totul se va transforma intr-un concediu asa cum ati visat.

Vezi cele mai bune oferte de cazare:

infoturism.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *