Rapa Rosie Sebes

Rapa Rosie este rezervatie naturala oferind un monument peisagistic superb de langa orasul Sebes ce sa format cu ajutorul apei, ce a sapat santuri, formand forme ciudate de coloane, turnuri si piramide.
Pe timp de ploaie, apa formeaza siroaie de apa printre santurile de stanca, avand o culoare rosiatica, asemanatoare cu sangele venind in contrast cu verdele aprins al ierburilor ce inconjoara aceste forme ciudate.
Rapa Rosie este o rezervatie naturala datorita peisajului superb ce trebuie protejat si al animalelor foarte rare ce traiesc aici, precum: Cotoneaster integarrima, Ephedra distachya, Centaurea atropurpurea, Dianthus serotinus, Cephalaria radiata, Asplenium nigrum.

In zona Sebesului mai sunt si alte atractii turistice pe langa Rapa Rosie precum : Catedrala Evanghelica  construita dupa modelul Bisericii Negre din Brasov, Cetatea Sebesului ce dateaza din Evul Mediu, Centrul Cultural Lucian Blaga, Muzeul Orasenesc si multe alte obiective turiistice religioase si culturale ce fac renumite aceste tinuturi.

Rapa are forma unei pante abrupte ce se intinde pe o lungime de aproximativ 800 metri, infatisandu-se ca un perete vertical imens, cu inaltimi cuprinse intre 50 si 125 metri, situata pe malul stang al Secasului, ea putand fi vizibila de la mare departare. Rapa Rosie a surprins toti turistii prin suprafata sa modelata in forme ciudate.

Daca de la departe peretii ti se pare accesibili catararii odata ajuns la baza acestor structuri totul se schimba si vei observa ca ei sunt foarte abrupti, asadar trebuie sa va deplasati cu grija si nicidecum sa nu incercati sa escaladati acesti pereti pentru ca exista pericolul de accidentare. De la departare aceste franturi pot aduce unui peisaj din celebrul “Grand Canyon(Marele Canion)” din America de Nord.

Aceasta sectiune este strabatuta de Paraul Secasul Mare iar unul dintre afluentii sai este responsabil de aceasta modelare abstracta.

Aceasta rezervatie se afla la doar 3 km nord de orasul Sebes. Drumul este predominant accidentat dar in acelasi timp te poti aventura pana la baza acestei paduri impietrite cu orice tip de masina. Odata ajunsi acolo daca vreti sa urcati veti observa ca sunt numeroase trasee dar nu toate sunt marcate corespunzator. Nu va aventurati pe trasee daca nu aveti o rezerva de apa la dumneavoastra si o conditie fizica buna deoarce veti observa ca urcusul pe trasee este destul de dificil.

Vezi cele mai bune oferte de cazare:

infoturism.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *