Statiunea Targu Ocna

Statiunea Targu Ocna este situată la baza versantului estic al Carpaţilor Orientali, în zona Surcarpaţilor Moldovei. Relieful este accidentat, având cote cuprinse între 400m-600m. Oraşul Târgu Ocna este situat în S-V judeţului Bacău, într-o zonă depresionară, la confluenţa pârâului Slănic curâul Trotuş.

Natura a fost generoasă cu această regiune. Bogăţiile naturale sunt variate şi importante: păduri, livezi, vii ape, terenuri agricole precum şi importante zăcăminte de: cărbuni, sare, materiale de construcţii şi ape minerale.
Trecătorile şi păsurile create de râul Trotuş şi afluenţii săi, au creat căi de legătură între Moldova şi Transilvania, fapt ce a impulsionat schimbul de mărfuri şi dezvoltarea zonei.
Istoria acestor locuri dă un plus frumuseţe şi mister oraşului – staţiune Târgu Ocna.
Localitatea a înflorit în strânsă legătură cu intensificarea exploatării sării.

Statiunea Targu Ocna – atractii turistice:
Biserica ortodoxa Sfânta Varvara
Baza de turism şi agrement, amplasată în mina de sare la nivelul etajului IX
Mănăstirea Măgura Ocnei
Biserica fostei mănăstiri Răducanu
Parcul Măgura
Monumente comemorative
Clădiri cu valoare arhitectonica şi istorică
Atracţii turistice în împrejurimile oraşului Târgu Ocna
Staţiunea Slănic Moldova Schitul Ştefan cel Mare – Cireşoaia Biserica Adormirea Maicii Domnului – Borzeşti Mănăstirea Bogdana.

Centrul de cultură Rosetti Tescanu – George Enescu

   Statiunea  Targu Ocna este in deosebi vizitata de turistii care vor sa se trateze de afectiuni ale tubului digestiv si ale aparatului locomotor, pentru ginecologiile cronice si pentru cele hepato-biliare datorita factorilor naturali balneoterapeutici precum   izvoarelor de ape minerale si a mediului de salina, apelor clorurate, sodice si sulfuroase, climatului sedativ. Salina Targu Ocna reprezinta un punct mare de interes turisticcare este situata la aproximativ 2 km de oras in masivul de sare Valcele Slatinele. In interiorul salinei turistii au optini diferite de activitati precum tratamente cu aerosoli naturali salini, sau agrement dispunand de terenuri de sport precum handbal, baschet, mini fotbal, tenis de camp, tenis de masa, biliard, dar si spatii de joaca pentru copii avand topogane si leagane. Mai mult decat atat in salina mai poate fi zivitata si biserica  „Sfanta Varvara” , Muzeul Sarii si multe expozitii de pictura si sculptura in sare.

Turism

Statiunea  Targu Ocna s-a dezvoltat, în ultimii ani, şi activitatea de turism pe langa cea de exploatare . Din iniţiativa salariaţilor unităţii şi prin voinţa lui Dumnezeu, în perioada 14 aprilie – 3 decembrie 1992 în inima masivului de sare, a fost realizată prima biserică ortodoxă subterană din Europa, cu hramul Sf. Varvara – ocrotitoarea minerilor. In faţa altarului se află catapeteasma constituită din 24 de icoane. De o parte şi de alta a altarului veghează icoanele Sf. Muceniţe Varvara şi Sf. Paraschiva – patroana întregii Moldove.
Iconostasele, scaunul împărătesc, aplicele şi frumosul candelabru, ce asigură iluminarea bisericii, au fost meşteşugit realizate, cu talent şi migală de mineri – artizani ce au dăruit o picătură din sufletul lor mare pentru veşnicie. în fiecare an, pe data de 4 decembrie, când se prăznuieşte hramul acestei biserici, se oficiază slujba de cinstire şi pomenire la care participă salariaţii unităţii, familiile acestora şi locuitori din zonă.
Din data de 11.07.2005 potenţialul turistic al „Salinei” Tg.Ocna s-a concentrat la orizontul IX al minei Trotuş. Aici, în „miezul lentilei de sare”, s-a amenajat noua şi moderna bază de turism şi agrement. Amplasată la 240 m adâncime şi desfăşurată pe o suprafaţă de 13.000 mp, locaţia oferă condiţii optime pentru: relaxare; mişcare pe terenurile de: minifotbal, baschet, tenis de camp, tenis de masă; tratarea afecţiunilor respiratorii; cunoaştere şi reculegere în lăcaşul sfânt al bisericii.
Lacul cu apă sărată şi cascada completează un peisaj fascinat.
Pentru copii sunt amenajate spaţii de joacă dotate cu leagăne, tobogane şi balansoare.
Toboganele gonflabile sunt locul preferat al micuţilor vizitatori .
Jocurile mecanice constituie atracţie pentru turişti, indiferent de vârstă. Cunoscătorii se pot delecta cu o partidă de biliard.
In subteran există spaţiu pentru gimnastică şi cabinet medical. Tratarea afecţiunilor respiratorii se realizează în prezenţa personalului de specialitate.
Nu lipsesc chioşcul alimentar, terasa şi magazinul de suveniruri. Trecând pragul noului „Muzeu al sării” eşti învăluit în lumina cunoaşterii. Aici poţi afla date despre geneza, evoluţia exploatării şi prelucrarea sării, virtuţile sale terapeutice şi poţi admira exponate interesante ce amintesc de trecut.
La Târgu Ocna se oferă inedit, relaxare, sănătate, cunoaştere şi, nu în ultimul rând, tradiţionala ospitalitate moldovenească. Imensitatea polurilor subterane, labirintul galeriilor de mii de metri, moderna bază de turism, iţi creează impresia unui „oraş din adâncuri”.

 

Vezi cele mai bune oferte de cazare:

infoturism.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *