Transalpina – soseaua deasupra norilor

  • Numele acestui drum se trage din antichitate din cuvantul latin “Transalpina” ce inseamna “tara de dincolo de munti” avand denumirea de “Drumul Regelui” deoarece a fost reconstruit de catre Regele Carol al II-lea, care impreuna cu familia s-a la strabatut sarbatorind inaugurarea lui.
  • Transalpina este drumul național DN 67c din Județul Sibiu și Județul Gorj ce leaga Localitatea Saliste de Localitatea Novaci . Transalpina este cel mai înalt drum din Romania si este situat lanțul muntos al Carpaților Meridionali traversand Munții Parâng de la Nord la Sud
  • Transalpina este considerat de multi mai spectaculos decat Transfagarasanul, el devenid din acest motiv o adevarata atractie turistica pentru toti dornicii de aventuri. In mod ificial drumul este inchis dar cu toate aceastea este strabatut de cateva mii de autovehicule zilnic, sondaj relatat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
    Traseul Transalpina are o lungime de 140 km. In prezent portiunea cea mai periculoasa si frumoasa in acelasi timp este cea cuprinsa intre statiunea montana Ranca Si Obarsia Lotrului, care are o lungime de aproximativ 30 de km , nefiind securizata de parapeti , sau marcata de  indicatoare de avertizare. Drumul trebuia finalizat la jumatatea anului 2011, dar din cauza conditiilor grele de lucru, a altitudinii de 2000 de metri  si a conditiilor meteorologice nefavorabile termenul a fost decalat pentru finalul anului 2012.
  • Transalpina este de o frumusețe rară, deoarece în cel mai înalt vârf, în Pasul Urdele de 2145 m veți ajunge deasupra norilor. Drumul a început să fie reabilitat în anul 2009 , iar la sfârșitul lui 2012 se promite a fie gata.
  • Transalpina este o zonă ferită de civilizație, neștiută decât de unii oameni care iubesc sălbăticia. Datorită drumului și a lipsei indicatoarelor, traseul este foarte periculos necunoscătorilor, în condiții de ceața, iarnă (deoarece zona este înzăpezita 6 luni din an), etc.
  • După finalizarea drumului și a marcajelor, acesta va fi promovat de emisiunea TopGear ce va atrage foarte mulți turiști din străinătate și România deoarece Transalpina este considerat mult mai frumos decât Transfăgărășan, fiind o zonă virgină.

Vezi cele mai bune oferte de cazare:

infoturism.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.