Turismul Romanesc

Turismul reprezinta o activitate specifica, putand fi considerata sub mai multe aspecte:

-ca activitate economica

-ca activitate individuala sau de grup a oamenilorm cu scop predominant recreativ, cultural sau balnear.

In general, tara noastra este considerata o tara cu important potential turistic. Acesta este format dintr-o gama larga de caracteristici si obiective naturale, si din obiective culturale si istorice. Capacitatea de cazare turistica (hoteluri, cabane, hanuri, tabere) a crescut.

La nivelul turismului international, Romania are o anumita importanta, reflectata de numarul de persoane care sosesc anual in Romania (aproximativ 7 milioane, desi, dintre acestea, o parte importanta o reprezinta perosanele care se deplaseaza in alt scop decat cel turistic)

Prin natura activitatilor turistice exista mai multe tipuri de categorii de turism, cum ar fi:

Turismul balneoclimateric.  Acesta presupune deplasarea intr-o localitate sau statiune turistica cu scopul realizarii unui sejur destinat, in principal, refacerii organismului. Aceasta activitate se realizeaza in regiuni care au o serie de caracteristici in acest sens: izvoare termale, minerale, propietati terapeutice ale factorilor climatici si altele. Valorificarea acestor resurse turistice trebuie sa beneficieze de existenta unor datari corespunzatoare si de asistenta specializata necesara.

Turismul de tip balneoclimateric beneficieaza de o serie de statiuni insemnate, dintre care mai importante sunt: Baile Herculane, Baile Felix, situate pe valea Oltului (Caimanesti, Olanesti) s.a.

Turismul hibernal si al sporturilor de iarna. Aceasta forma de turism valorifica anumite conditii climatice si existenta unui strat de zapada un anumit interval de timp in unele regiuni. De aceea, majoritatea statiunilor de iarna se gasesc la altitudini ridicate. Pentru facilitatea acestui tip de turism, sunt necesare, de asemenea, amenajari speciale (partii pentru shi, telecabine, teleschi, cabane corespunzatoare si cai de acces). Principalele statiuni destinate acestui tip de turism sunt: Sinaia, Predeal, Poiana Brasov, Borsa si altele.

Turismul litoral are ca obiectiv utilizarea caracteristicilor terapeutice ale apelor marine si ale radiatiilor solare in acelasi timp. Desi intervalul de timpin care se poate practica acest tip de turism este modest (trei luni pe an), aceasta activitate atrage un numar mare de persoane. Dintre statiunile litorale, mentionam indeosebi Mamaia, Eforie, Neptun, Mangalia.

Turismul cultural se realizeaza pentru vizionarea unor anumite obiective arhitecturale, istorice , etnografice, folclorice. Exista numeroase regiuni (nordul Bucovinei, Maramuresul, etc.) si localitati urbane cu un anumit specific (Brasov, Sibiu, Sighisoara), care atrag numerosi vizitatori.

Drumetiile se realizeaza individual sau in grup si au ca scop vizitarea unor peisaje si obiective din regiuni mai putin accesibile (Muntii Retezat, Muntii Fagaras, etc.).

Vezi cele mai bune oferte de cazare:

infoturism.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *