Vacanta pe litoralul Bulgariei si in Istanbul

Dupa situatia pandemica, atunci cand foarte multe excursii planificate au trebuit anulate, cand calatoria in afara tarii a devenit o provocare, cand siguranta plecarii este continuu pusa sub semnul intrebarii, cand schimbari cu privire la codurile tari se fac de pe o zi pe alta, cand zborurile sunt anulate, multe persoane prefera sa ramana in tara. Cu toate acestea, momentan in Bulgaria cetatenii romani trebuie sa prezinte doar actele, nu este necesar niciun test PCR, nici dovada vaccinului, Bulgaria devenind tara aleasa de foarte multi romani, datorita faptului ca nu necesita niciun test sau vaccin, dar si datorita distantei, fiind aproape de Romania, astfel ca deplasarea se poate realiza cu masina.

Litoralul Bulgaresc

In Bulgaria sunt multe statiuni care sunt frecventate, printre care Sunny Beach (Golden Sands), Balcic, Albena, Varna, Nessebar si altele. Daca te-ai saturat de plajele din Romania, poti sa incerci plajele din Bulgaria, care sunt curate, cu nisip fin, apa curata.

In functie de ceea ce ti-ai propus sa faci in vacanta, adica dca ai ales sa faci plaja si sa te relaxezi poti sa alegi Albena, Sunny Beach, dar daca pe langa plaja, inot si relaxare vrei sa si vizitezi, poti sa alegi Nessebar, Balcic, care sunt pline de atractii turistice si care merita a fi vizitate. Nessebar este o peninsula care are o treime din suprafata sub apa, iar ramasitele fortaretei vor putea fi vazute sub apa.

Ce este drept, drumurile din Bulgaria chiar sunt mai rele decat in Romania, dar pe langa asta, peisajele si serviciile oferite vor compensa drumurile rele.

Istambul

Totusi, daca nu vrei neaparat sa mergi la mare, dar nici nu vrei sa ramai in Romania in concediu si vrei sa pleci undeva aproape de Romania, Istanbul este o alegere potrivita. Daca in Bulgaria nu era necesara nicio dovada a testului sau vaccinului, in Turcia va fi nevoie.

In Istanbul vei putea vizita Moscheea Albastra care este una dintre cele mai fotografiate cladiri din Istanbul. Este un punct turistic foarte vizitat, iar accesul este gratuit.

Hagia Sophia este un muzeu care a avut multe schimbari, dar care a pastrat alura sacra.

Daca mergi in Istabul nu ai cum sa nu treci prin piata de condimente sau prin Marele Bazar.

Cisterna Basilica este o incapere subterana unde se depoziteaza apa. Cu toate acestea este o cladire destul de infricosatoare, dar merita vizitata.

Miniaturk este un parc unde se vor putea vedea multe locuri renumite din Turcia si atractii turistice, dar in miniatura. Este unul dintre cele mai mari parcuri de miniatura din lume.

Vei putea face o plimbare pe Bosfor, fiind stramtoarea care a facut ca Turcia sa fie atat de faimoasa si bogata.

Asadar, daca nu mai vrei sa petreci inca o vacanta in Romania, dar nu ai vrea sa te risti pentru vacante indepartate, unde siguranta calatoriei este pusa sub semnul intrebarii, poti sa optezi pentru Bulgaria sau pentru Turcia, ambele fiind aproape de Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *